• Reunió oberta al voltant de Ràdio Cocentaina i la Revista El Comtat al Centre Social Real Blanc.

Aquest és el tema de portada, però hi ha altres notícies que avancem en forma de titulars:

  • Demà divendres es commemora a Cocentaina el Dia Internacional de la Dona. A les 12, a la plaça de la Vila, lectura del Manifest i a les 8 presentació del disc “Entre la terra i el cel” de la cantautora Eva Gómez al Palau Comtal.
  • Continuen endavant les Jornades Gastronòmiques Vila de Cocentaina.
  • El Ministeri d’Educació ha convocat 2.200 ajudes per a participar en campaments d’anglés aquest estiu.
  • “La veu del trombó” amb els músics Javier Colomer, al trombó, i Juan Gadea, al piano, a Muro.
  • El Consell i la CE destinen 1,6 milions a la reinserció d’aturats del tèxtil.

ACTE PÚBLIC DE RÀDIO COCENTAINA

El nou Consell d’Administració de Ràdio Cocentaina invita a tots els veïns a un acte públic que se celebrarà demà divendres a les 16:30 hores al Centre Social Real Blanc a un acte en el qual pretenen parlar de la ràdio i de la revista municipals i volen sentir els suggeriments, queixes i crítiques que cadascun dels presents vulga formular, de tal manera que, entre tots, es puguen adoptar les decisions més encertades per a aconseguir la màxima qualitat i eficàcia dels nostres mitjans de comunicació. Esther Blanes, presidenta del Consell d’Administració d’aquesta casa, ens dóna més informació.

DIA 8 DE MARÇ

Fa trenta anys, un grup de dones amb inquietuds i gran motivació, vam coincidir en un context d’incipient obertura i llibertat social i vam decidir iniciar el nostre camí en el moviment feminista.

Per començar aquest viatge, vam crear el “Col·lectiu 8 de Març”, associació des d’aleshores dedicada a denunciar les injustícies infligides a les dones i a difondre els seus drets. Així, des d’un àmbit local i amb humilitat, és com es van posar en marxa.

A poc a poc, vam anar entenent que el feminisme no consistia a separar, sinó a integrar les diferències. Les dones i els homes poden construir una nova societat des de l’educació, la igualtat, el coneixement, el respecte i la comunicació.

Des d’aquest punt de vista, sempre s’han proposat programes d’activitats obertes a tota la societat, perquè es necessiten dones i homes feministes per acabar amb les discriminacions per raó de sexe.

Així ens ho diu Asun Navarro, membre del Col·lectiu 8 de Març, que a més ens informa que justament amb aquest aniversari, l’avantprojecte de reforma de la llei de l’avortament vol fer retrocedir els trenta anys d’aquest recorregut i s’ha de tornar a defensar el dret de les dones al nostre propi cos i a una maternitat decidida lliurement.

Perquè, després de trenta anys, continuem preocupades per la societat que ens envolta i continuen inquietant-nos les injustícies socials i polítiques. I volem compartir el nostre modest treball amb totes i amb tots.

Cal dir que, des de l’any 1993, el Col·lectiu 8 de Març ha participat amb l’Ajuntament de Cocentaina en la concentració i lectura del manifest que en aquesta ocasió estarà a càrrec del Col·lectiu 8 de Març i es realitzarà demà divendres a les 12 hores a la plaça de la Vila. A la vesprada, a les 20 hores, es presentarà el disc ‘Entre la terra i el cel’ de la cantautora Eva Gómez al Palau Comtal.

Eva Gómez presentarà el divendres 7 de març de 2014, a la sala de l’antiga biblioteca del Palau Comtal, el seu últim treball: “Entre la Terra i el Cel”.

La cantautora, nascuda a Almenara (Castelló de la Plana), durà a terme una actuació dins dels actes organitzats en la setmana de la Dona, acompanyada per la instrumentista Laura Miñarro.

Eva Gómez és una reconeguda cantautora en l’àmbit nacional, que ha participat en nombrosos certàmens i festivals d’aquest gènere; de fet, ha sigut finalista en molts i ha obtingut premis en certàmens de ciutats com Elx, Burgos, etc.

La seua discografia inclou els treballs “Codi de Barres”, “Llum a l’Abisme del Món” i “Entre la Terra i el Cel”, a més de diverses col·laboracions en altres treballs musicals.

En la seua actuació, a més de presentar el seu últim treball, repassarà altres temes de la seua carrera musical. La temàtica de les seues cançons versa sobre qüestions socials com ara la igualtat, l’educació pública, la justícia social, els moviments migratoris, etc.

Serà una oportunitat per a Cocentaina poder gaudir de la música i la veu d’Eva Gómez i de la seua acompanyant, Laura Miñarro. Dues excel·lents artistes i millors persones.

JORNADES GASTRONÒMIQUES

Dintre de les Jornades Gastronòmiques que estan duent-se a terme al nostre poble per a aquest cap de setmana podrem gaudir:

DIVENDRES 7 DE MARÇ

El Desig de Degustar III

21:00 h.

Menú de degustació i unes postres amb la col·laboració de David Vizcaíno, gran reboster i campió d’Espanya de Cuina.

RACÓ EL DESIG

DISSABTE 8 DE MARÇ

Degustació de tapes “Distrac”

14’00 h

Una “picadeta” amb el seu toc personal. T’oferim els plats següents en un menú complet compost per les nostres tapes.

MENÚ: Creïlles al forn, calamars, tripa, sèpia, calamarsons amb alls, carxofes a la planxa, espardenyes, pa amb tomaca i allioli. I de postres: flam casolà.

BAR DISTRAC

DISSABTE 8 DE MARÇ

Vins Divertits, Tapes Innovadores

21:00 h.

Et proposem un nou concepte en tapes i vins. Vine i degusta les innovadores tapes de Javier Domínguez, juntament amb els vins divertits de la nostra carta. Una experiència diferent, a més d’un maridatge informal, en el qual a més et convidem a un gintònic especial al pub D’Copes.

CAFÉ BAR NOU RASPA

DISSABTE 8 DE MARÇ

D’Copes “On The Rocks”

24:00 h.

Descobreix la màgia “On the rocks” en un esdeveniment dedicat als glops llargs i els sorbets. Crea la teua pròpia combinació, la teu preferida, o deixa’t aconsellar pels nostres bàrmans.

Descobreix amb nosaltres l’experiència dels combinats!

PUB D’COPES

Francisco Albaladejo, president de l’Associació d’Hosteleria de Cocentaina, amplia la notícia.

BEQUES D’ANGLÉS

El Ministeri d’Educació ha convocat 2200 ajudes per a participar en campaments d’anglés aquest estiu (al mes de juliol). Les ajudes les poden sol·licitar estudiants aquest curs de 5é, 6é de Primària i 6é de Secundària que en el curs passat obtingueren una nota mitjana de notable i una nota final d’anglés també de notable. El termini per a fer la sol·licitud finalitza el 14 de març i s’ha de fer des de la seu electrònica del Ministeri. Per descomptat que a la Casa de la Joventut vos podran ajudar amb tot el tràmit.

MURO LA VEU DEL TROMBÓ

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Muro informa que el pròxim dissabte dia 8 de març, a les 19.00 h, a l’Espai d’Art Arpella – Arxiu Municipal, hi haurà un concert, La veu del trombó, amb els músics Javier Colomer, al trombó, i Juan Gadea, al piano.

Javier Colomer és un trombonista de reconegut prestigi que ha sigut professor, ha col·laborat amb diverses orquestres i ha realitzat gravacions amb diverses bandes de música. També ha publicat el primer llibre per a trombó contrabaix de la història d’aquest instrument, El Mundo del Trombón Bajo.

Quant a Juan Gadea, al piano, ha treballat amb magnífics professors i s’ha especialitzat en el piano i en la música de cambra. Ha realitzat molts concerts i recitals i actualment és professor i subdirector de la banda Unió Musical de Muro.

El resultat de la unió d’aquests dos grans músics és un recital magnífic amb un repertori que agrada a tot tipus de públic, però de gran qualitat.

TÈXTIL

El Parlament Europeu ha aprovat una ajuda de 840.000 euros per a la reinserció laboral de desocupats tèxtils de la Comunitat Valenciana. La mesura està cofinançada al 50% per l’Eurocambra i la Generalitat, que aportarà altres 840.000 euros.

L’ajuda, aprovada per la comissió de pressupostos amb 33 vots a favor, dos en contra i dues abstencions, procedeix del Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització (FEAG) i beneficiarà 560 aturats procedents de 198 empreses. Els fons serviran per donar suport a accions d’assessorament en la recerca de feina, orientació professional, formació, foment de la capacitat empresarial i suport a emprenedors.

El FEAG va ser creat per auxiliar treballadors acomiadats com a conseqüència dels grans canvis estructurals en els patrons del comerç mundial derivats de la globalització que ha afectat diferents sectors industrials. En els últims cinc anys, s’han concedit 15 milions d’euros a la Comunitat Valenciana per a la reinserció laboral de més de 5.000 aturats de sectors com el ceràmic, tèxtil, marbre, construcció i calçat.

En aquest període la balança comercial de la UE en el tèxtil s’ha deteriorat sensiblement, passant d’un superàvit de 1.107 milions a un dèficit de 3.067 a 3012. La quota de la UE en les exportacions mundials d’aquests productes va passar del 10% al 8%, mentre que la Xina va augmentar del 10% al 32 %.

Anuncis